onsdag 5 oktober 2011

Slog ihjäl kriminalvårdare

Erik, 28, slog ihjäl vårdaren


 Kriminalvården påstod först att den misstänkte mördaren Erik Ljungström, 28, eskorterades av två vakter till rastgården. Men nu bekräftas det att den 24-åriga kvinnan var ensam med honom. Ljungström överföll henne bakifrån när hon skulle låsa upp dörren – och slog ihjäl henne.

Åklagare Markus Hankkio. Hon lämnades helt ensam med fången Åklagaren: Det var en brutal avrättning

Den 24-årige vårdaren var helt ensam med den mordmisstänkta gärningsmannen, Erik Ljungström, 28.
Han överföll och misshandlade henne till döds med en batong.

– Det går inte att vara mer brutal än så här. Det var en ren avrättning, säger åklagare Markus Hankkio.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Vi beklagar det inträffade, både frigivna och fortfarande intagna.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Men kriminalvården hur i allsindar har ni tänkt när ni låter en 24 årig tjej, 159 cm lång ensam ansvara för en intagen som inte ens psyket ville ha kvar. Som vanligt är det pengarna som styr och skalskyddet samt all teknisk utrustning som går före människan.

När skall ni förstår att den mänskliga aspekten är den viktigaste vad gäller kontakten mellan oss intagna och de som s.k. skall vårda oss för att sådant här inte skall hända.
Bemötandet är oerhört viktigt även för oss så lär inte bara upp personalen i avståndstagande utan lär dem hur de skall bemöta oss som människor och därmed också kunna skilja på dem som verkligen kan bli farliga och de som absolut inte utgör något hot.
 
Detta var första gången i svensk kriminalvårdshistoria skrivs det men kommer det även vara den sista, ja vi hoppas det inte skall bli någon nästa gång och vi hoppas kriminalvården ser över sitt sätt att bemöta de intagna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar