måndag 8 november 2010

Laglig eller fortsatt brottslig - vad vill samhället

Skall brottslingar få en möjlighet komma in i samhället igen och få ett s.k. vanligt hederligt arbete eller skall de för alltid stå utanför samhället för att de inte släpps in, trots avtjänat straff, och hänvisas till ett liv i ett evigt utanförskap, vad blir det då??  Jo, NYA brott, för att överleva och då ALLA människor behöver ett socialt nätverk och blir man inte insläppt in de s.k. hederligas svär så självklart söker man sig dit man blir accepterad.

CITERAR  Tony Olsson

#Ibland önskar jag att dem som fördömer sina medmänniskor, och själva anser sig vara utan vandel, förutom den självgodhet de besitter, fick uppleva hur det är att leva ett liv utanför samhället. Jag önskar att de fick uppleva hur det är att ständigt behöva oroa sig för om "någon" ska få reda på vad man gjorde för 10 eller 20 år sedan, trots att man avtjänat sitt straff och från djupet av sitt hjärta ångrar sig, och lever ett hederligt liv. Det kan till och med, som i kommunchefens fall, vara så att man hjälpt massor av medmänniskor, eller räddat livet på flera personer, men ändå bedöms och fördöms för misstaget man en gång gjorde i sitt tidigare liv. Då när allt gick fel. ##


 
Att anhöriga till brottsoffer i fråga om mord inte kan förlåta har vi full förstålse för men samhället i övrigt måste också kunna inse att inget blir bättre utav att hänga ut brottslingar och förstöra alla deras möjligheter till egen försörjning på laglig väg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar