torsdag 5 augusti 2010

Personnr. på nätet!!!

En sida som säger sig lyda under Engelska lagar har som nöje lägga ut namn och person nr. på dömda personer här i Sverige...Man kan ju fråga sig vad de vill med detta för det gagnar absolut inte de dömda, deras anhöriga m.m. men de ställer till med stor skada för deras barn....

Det är heller inget brottsbekämpande att hänga ut människor och då de flesta som sitter eller har suttit på livstid mycket sällan återfaller i allvarlig brottslighet skadar denna lista dessa personer och försvårar deras återanpassning i samhället vilket jag anser de ansvariga för denna lista får ta konsekvenserna utav.

Det har kommit till min kännedom att ett stort antal livstidsdömda nu gått samman för att råda bot på problemet och kommer starta en egen sajt där personerna bakom detta kommer namnges, personnr. och adress lägges ut osv....

Vad som även framkommit är att tidigare intagen/intagna finns med i denna grupp och vad anses om dem??
Jo att de är inget annat än rätt och slätt Golare som ingen intagen vill veta av.

1 kommentar:

  1. Det är rent ut sagt för djävligt att en del personer anser sig ha tillåtelse till att lämna ut dömda personers personuppgifter.

    Vet de om att de begår en icke laglig handling när de agerar på det sättet??

    Nej troligtvis inte eftersom deras försvar är att deras server ligger i England.

    England ingår som bekant för alla i EU och EU har också regler o lagar för hur den personliga integriteten ska skyddas.
    Läs gärna denna länk angående det EU-direktiv som antogs angående personuppgifter, http://jureka.net/jureka/jurisprudence.asp?Id=105

    Vår svenska PUL-lag säger också att man inte får lägga ut och publicera perosnuppgifter på personer till höger o vänster efter eget tycke. Det finns regler o lagar även här om i vilken omfattning och hur man får publicera sådant. Se denna länk till PUL 21§, Uppgifter om lagöverträdelser m.m.
    21 § Det är förbjudet för andra än myndigheter att behandla personuppgifter om lagöverträdelser som innefattar brott, domar i brottmål, straffprocessuella tvångsmedel eller administrativa frihetsberövanden.
    Personuppgifter som avses i första stycket får dock behandlas för forskningsändamål av andra än myndigheter, om behandlingen har godkänts enligt lagen (2003:460) om etikprövning av forskning som avser människor.

    Vad jag kan förstå så håller inte sajten svenskamord.se på med något som helt forskningssyfte och genom att de inte gör det så gör de sig skyldiga till olovlig publicering av dömda personers personliga uppgifter.

    I PUL § 49 under rubriken STRAFF kan det också läsas om att man vid otillbörigt handhavande av dessa uppgifter kan dömas till böter eller rent av fängelse beronede på om brottet anses vara grovt eller inte. Straffet är böter elr fängelse i 6 mån elr om brottet är grovt fängelse i högst 2 år om brottet anses uppsåtligt eller av grov oaktsamhet.

    Så det är inte riksfritt det som dessa personer i svenskamord.se ägnar sig åt.

    SvaraRadera